12/12/2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

12/12/2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 30/11/2011, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των αγωνιζόμενων εργατών στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου για ζωή και αξιοπρέπεια γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.
Η παλικαρίσια στάση τους στον πολυήμερο αγώνα που δίνουν έχει ανησυχήσει τα μονοπώλια και την εργοδοσία που λειτουργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση σαν λαγός των βιομηχάνων.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση 34 εργατών, απαιτώντας ταυτόχρονα, να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής, που θα προβλέπει: 5ωρη απασχόληση με ταυτόχρονη 40% μείωση των αποδοχών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε αυτή την απαίτηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του με την φυσική του παρουσία και επίδοση ψηφίσματος του.
Η νίκη των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» θα είναι νίκη όλων των λαϊκών στρωμάτων στον πόλεμο που μας κήρυξαν τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκφραστές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, τα αστικά κόμματα και οι συνοδοιπόροι τους.
 
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ»
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·        Στον Τοπικό Τύπο
·        Στο Internet
 
 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–