13/02/2020 Αθλητικό υλικό στα σχολεία διένειμε ο Δήμος Ιλίου

13/02/2020 Αθλητικό υλικό στα σχολεία διένειμε ο Δήμος Ιλίου

13/02/2020
Αθλητικό υλικό στα σχολεία διένειμε ο Δήμος Ιλίου
Τετρακόσιες (400) μπάλες ποδοσφαίρου μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διένειμε, για 11η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ιλίου.

Οι μπάλες δόθηκαν και φέτος, στο πλαίσιο ευρύτερης διανομής αθλητικού υλικού, στην οποία  προχωρά ανά τακτά διαστήματα το αθλητικό τμήμα του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση του μαθήματος φυσικής αγωγής και την προώθηση της σωματικής άσκησης στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η ενίσχυση της στατικότητας και η σταδιακή αποκατάσταση των μπασκετών στα σχολεία. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους αθλητικούς χώρους των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), καθώς και σε αρκετά Γυμνάσια του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Τα οφέλη του αθλητισμού στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, σε συνδυασμό πάντα με την πρόοδο τους στα μαθήματα, είναι τεράστια. Η ενεργή συμμετοχή τους σε αθλήματα ενισχύει τη φυσική τους κατάσταση, αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους, προασπίζει την υγεία τους, τους διδάσκει την αξία της ευγενούς άμιλλας. Ο Δήμος Ιλίου στέκεται, διαχρονικά, αρωγός σε οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων των παιδιών στο σχολείο, τους δίνει κίνητρο να εξελίσσονται και τα οδηγεί μακριά από επικίνδυνες και επιβλαβείς συνήθειες».