13/02/2020 Απόλυτη στήριξη από την ΚτΥπ ΑΕ για τη σχολική στέγη στον Δήμο Ιλίου

13/02/2020 Απόλυτη στήριξη από την ΚτΥπ ΑΕ για τη σχολική στέγη στον Δήμο Ιλίου

13/02/2020
Απόλυτη στήριξη από την ΚτΥπ ΑΕ για τη σχολική στέγη στον Δήμο Ιλίου
Με θετικούς οιωνούς για τα ζητήματα σχολικής στέγης του Δήμου Ιλίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) Αθανάσιο Γιάνναρη.

Ο Δήμαρχος Ιλίου έθεσε το διαχρονικό αίτημα ανέγερσης κτηρίου για το 8ο Γυμνάσιο, το οποίο λειτουργεί σε ενοικιαζόμενη πολυκατοικία. Όπως τόνισε, πρόκειται για «ώριμο έργο, διοικητικά και τεχνικά, με ολοκληρωμένο φάκελο και εγκεκριμένες μελέτες για την κατασκευή του». Ο κ. Ζενέτος ζήτησε είτε να χρηματοδοτηθεί το έργο από την ΚτΥπ ΑΕ, είτε να παραχωρηθεί η χρήση του στον Δήμο Ιλίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η παραχώρηση χρήσης σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να μη δύναται να πραγματοποιηθούν απαραίτητες επενδύσεις, όπως πχ. η ενεργειακή τους αναβάθμιση, ενώ ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και τοποθέτηση των τεσσάρων προκατασκευασμένων αιθουσών, που αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ ΑΕ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Δήμαρχο και τον Δήμο για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα σε επικαιροποίηση της μελέτης για το 8ο Γυμνάσιο και ένταξή του για χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. «Αναλαμβάνω προσωπικά το θέμα της ανέγερσης κτηρίου για το 8ο Γυμνάσιο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάνναρης.