13/03/2009 ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

13/03/2009 ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

13.03.2009
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ, κ. ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
15.03.2009
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή ένα μήνυμα που πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους μας είναι ότι η καθημερινή μας δράση ως καταναλωτές μπορεί να φέρει σπουδαία και χειροπιαστά αποτελέσματα στην προσπάθεια για αντιμετώπισης των παγκόσμιων κλιματικών αλλαγών.
Για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου, τόσο οι Έλληνες καταναλωτές όσο και οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους απλές ενέργειες για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και να απαιτήσουν υπεύθυνες πολιτικές για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Την ίδια ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και οι κυβερνήσεις διστάζουν να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές, οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με δική τους πίεση, άλλωστε, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.
Είναι επομένως προφανές ότι, παρόλο που και οι ίδιοι οι καταναλωτές δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει, η δύναμη τους είναι μεγάλη και μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στον αγώνα ενάντια στις κλιματικές αλλαγές. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη αυτή για την προστασία του πλανήτη μας και κατ’ επέκταση της ίδιας μας της ζωής.

<!–

–>