14/09/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤHN ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ

14/09/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤHN ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Ξυλούρη διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010, στο θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτης», μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικό και ερμηνευτή, Νίκο Ξυλούρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές με αποσπάσματα από τη ζωή του και να απολαύσουν τα τραγούδια του, ερμηνευμένα από το Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ξυλούρης, ο «Αρχάγγελος της Κρήτης», υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας, με πολύ αξιόλογη συνεισφορά στα μουσικά δρώμενα της εποχής του και υψηλής αισθητικής έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Ένας καλλιτέχνης που το όνομά του έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Κρήτης, ακόμα και της Ελλάδας και έχει συνδεθεί με την έννοια του αγώνα και της επανάστασης, αφού, σε ιδιαίτερα ταραγμένες εποχές για τη χώρα, έστελνε με το τραγούδι του ηχηρά μηνύματα αγάπης και λευτεριάς και ξεσήκωνε τους Έλληνες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κα Ουρανία Ξυλούρη, η γυναίκα που συντρόφευσε το σπουδαίο αυτό Έλληνα καλλιτέχνη, στην οποία ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, απένειμε τιμητική πλακέτα.