14/09/2016 Η έμπνευση και η δημιουργία νικήτριες στην «1η Μουσική Ιλιάδα»

14/09/2016 Η έμπνευση και η δημιουργία νικήτριες στην «1η Μουσική Ιλιάδα»

Η έμπνευση και η δημιουργία ήταν οι τελικές νικήτριες στον Μουσικό Διαγωνισμό «1η Μουσική Ιλιάδα», έναν νέο θεσμό που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
 
Οι δέκα φιναλίστ, δέκα νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, που παρουσίασαν το έργο τους και διαγωνίστηκαν στη σύνθεση, στον στίχο και στην ερμηνεία, ενθουσίασαν το κοινό που δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με την ψήφο του, μέσα από την ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτόν το σκοπό, αφού ήταν όλοι τους εξαιρετικοί.
 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορευτικά σχήματα του Συλλόγου «Η Εθνική Εστία» και έκλεισε με βραβεύσεις από τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο στους νικητές του διαγωνισμού, στη δημιουργό της μεθόδου couleur «Ξεκλειδώνοντας τη μουσική στα παιδιά με ειδικές ικανότητες» της Ειρήνης Αμαξοπούλου καθηγήτριας πιάνου και στους μαθητές της, που συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους, καθώς και στον γνωστό σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Κολλάτο, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης, σε όλους τους φιναλίστ, στους συντελεστές και στην κριτική επιτροπή της «1ης Μουσικής Ιλιάδας».
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι, ο Μουσικός Διαγωνισμός δημιουργήθηκε προκειμένου νέοι καλλιτέχνες να έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο ευρύ κοινό και ευχήθηκε η προσπάθεια να συνεχιστεί, ώστε να γίνει τόπος έκφρασης νέων δημιουργών.