15/09/2015 Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

15/09/2015 Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα απευθύνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:
 
«Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς, έναν συναρπαστικό δρόμο γεμάτο φιλοδοξίες, όνειρα, μόρφωση και δημιουργία. Στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ιλίου, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς να έχουν μια ομαλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά.
 
Διανύουμε μια δύσκολη εποχή που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη ύφεση και αβεβαιότητα, η οποία απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες.
Ο Δήμος Ιλίου θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους νέους, που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας μας, αρωγός και συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, με προτεραιότητα την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

 
Για το λόγο αυτό, παρά τη δραματική και συνεχή μείωση των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη διακοπή της χρηματοδότησης για το 2015 από την Κεντρική Διοίκηση σε πολλούς τομείς, αλλά και την ελλιπή χρηματοδότηση σε ότι αφορά τα σχολεία, ο Δήμος Ιλίου προχώρησε με δικά του χρήματα σε παρεμβάσεις και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων, με σκοπό να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές της πόλης μας, ώστε να δώσουν όλη τους την προσοχή στα μαθήματά τους και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.»