17/11/2017 Ενημερωτική εκδήλωση για την προσχολική ηλικία στον Δήμο Ιλίου

17/11/2017 Ενημερωτική εκδήλωση για την προσχολική ηλικία στον Δήμο Ιλίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, με θέμα «Μορφές παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας», σε συνεργασία με το Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης του  Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος».
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc Αφροδίτη Κορογιαννάκη και η Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας MSc Ιωάννα Καραβαγγέλη, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Ιδρύματος, παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μέσα από διάφορες μορφές παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, ώστε να εξελιχθούν καλύτερα σε όλους τους τομείς.
 
Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, όπου οι γονείς μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων, επειδή πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύνθετο ρόλο τους. Τα θέματα των σεμιναρίων της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου μας αντλούνται μέσα από τα ενδιαφέροντα των γονέων, οι οποίοι με τις προτάσεις τους διαμορφώνουν τη θεματολογία των επόμενων συναντήσεων.»

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a