17/12/2012 7 τόνοι τρόφιμα και παιχνίδια σε 400 οικογένειες από το Δήμο Ιλίου ενόψει των εορτών

17/12/2012 7 τόνοι τρόφιμα και παιχνίδια σε 400 οικογένειες από το Δήμο Ιλίου ενόψει των εορτών

Ο Δήμος Ιλίου την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 απαντά στην οικονομική κρίση με προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, λειτουργώντας έμπρακτα τις κοινωνικές του δομές προς όφελος των ανθρώπων που πλήττονται. Από τις 8:30 το πρωί έως 15:30 το μεσημέρι, θα μοιραστούν δωρεάν σε 400 και πλέον οικογένειες, περισσότεροι από 1,5 τόνοι κρέας και 2,5 τόνοι βασικών ειδών καθημερινής διατροφής (γάλα, τυρί, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.λπ.), καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά, βιβλία και ρουχισμός. Τα προϊόντα προέρχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, με την έμπρακτη συμπαράσταση των τοπικών φορέων, των σχολείων και των κατοίκων.
 
Στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα δίνουν δυναμικό και αλληλέγγυο παρόν, τοπικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί, καθώς και παραγωγοί από τα παράλια της νότιας Κρήτης, στέλνοντας περισσότερους από 3 τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Η προσπάθεια αυτή οργανώνεται σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και πραγματοποιείται με τη στήριξη των εργαζομένων και εθελοντών του Δήμου Ιλίου.
 
Η Ημερίδα που διεξάγεται παράλληλα την ίδια ημέρα στο Δημαρχείο Ιλίου με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Οικονομική Κρίση», με εισηγήσεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που θα συμβάλλουν στον κοινωνικό αυτό διάλογο, θα συναντήσει αισιόδοξες προοπτικές και πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη στο Δήμο Ιλίου.