18/05/2016 3η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής στον Δήμο Ιλίου

18/05/2016 3η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής στον Δήμο Ιλίου

Για 3η χρονιά μικροί επίδοξοι σεφ «μαγειρεύοντας μαζί» με τους γονείς τους, συμμετείχαν στη μεγάλη Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά» κυρία Ειρήνη Σιγάλα, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Ραδιοφωνίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο ζήτημα της υγιεινής διατροφής και τις σωστές διατροφικές συνήθειες.
 
Μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού JUNIOR CHEF αναδείχθηκαν η συμμετοχή, η γευστική δημιουργία, η συνεργασία και η οικογένεια, ενώ η κριτική επιτροπή δυσκολεύτηκε να επιλέξει ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα των μικρών σεφ που διαγωνίστηκαν στην πρωτοτυπία, στη γεύση, στη διακόσμηση και στην ομαδικότητα.
 
Με πρόεδρο τη γνωστή μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίστηκε από τον Πρόεδρο των Young Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Αλέξανδρο Κασκούτα, τον Chef του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ιωάννη Δεληγιάννη, το μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ιλίου Κώστα Μπαλιάλιο και από το ίδρυμα Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» τον Ιωάννη Αρβανίτη.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις γευστικές δημιουργίες που βραβεύτηκαν, η φαντασία των παιδιών δημιούργησε μία νέα κατηγορία βραβείου τοπικού χαρακτήρα, αφού η καταπληκτική παρουσίαση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» σε ένα εξαιρετικό πιάτο αποτυπωμένο με απλά υλικά, απέσπασε το χειροκρότημα όλων κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βέφα Αλεξιάδου που αποδέχτηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στη μεγάλη αυτή οικογενειακή γιορτή, απονέμοντάς της τιμητικό μετάλλιο και προσφέροντάς της μια ολάνθιστη ανθοδέσμη. Τέλος, ευχαρίστησε, την Πρόεδρο της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά» κυρία Ειρήνη Σιγάλα για τη συμβολή της στην επιτυχία της γιορτής και τη συνεργασία, καθώς και όλα τα παιδιά με τους γονείς τους για τη συμμετοχή, παροτρύνοντάς τα να προσέχουν τη διατροφή τους και να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη μαγειρική.