19/06/2018 Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Οδοντιατρικού Ελέγχου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

19/06/2018 Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Οδοντιατρικού Ελέγχου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Οδοντιατρικού Ελέγχου στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, που υλοποίησε ο Δήμος Ιλίου σε συνέχεια των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής  και έγκαιρης διάγνωσης, με στόχο τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας των παιδιών.
 
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές Οδοντιάτρους Δημήτριο Κουκουβίνο, Αικατερίνη Πανουργιά, Στυλιανό Πατεργιαννάκη, Αικατερίνη Πατσούρη και Απόστολο Χοτζόπουλο και σε όσα παιδιά παρατηρήθηκαν προβλήματα, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την αντιμετώπισή τους.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Ο προληπτικός έλεγχος στις μικρές ηλικίες είναι πολύ σημαντικός, για το λόγο αυτό υλοποιούμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής με στόχο την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων. Επιπρόσθετα, για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών στους Παιδικούς μας Σταθμούς υπάρχει διαρκής ιατρική παρακολούθηση από Παιδίατρο του Δήμου μας, ενώ παράλληλα, στο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο συντάσσεται σε συνεργασία με παιδίατρους και διατροφολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”, έχουμε εντάξει βιολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές Ιατρούς για τη στήριξη του τομέα πρόληψης του Δήμου μας και ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους στη διενέργεια των Προγραμμάτων Προληπτικού Ελέγχου στους Παιδικούς μας Σταθμούς.»