19/07/2016 Συνεδρίαση του Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία» στον Δήμο Ιλίου

19/07/2016 Συνεδρίαση του Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία» στον Δήμο Ιλίου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας Αδελφοποιημένων Πόλεων και Περιοχών Μεσογείου – Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία», του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Ιλίου.
 
Κατά την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου προλόγισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία», προχώρησε σε μία συνοπτική παρουσίαση του Δήμου Ιλίου, με σημαντικά ιστορικά στοιχεία, ενώ στη συνέχεια σημείωσε το στίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή χρόνια τώρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, αναπτύσσοντας Κοινωνικές Δομές και Προγράμματα με στόχο την ουσιαστική και έμπρακτη ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στοχευμένες αδελφοποιήσεις του Δήμου Ιλίου, με την πόλη της Ιεριχούς το 1999 και τις πόλεις Corigliano D’ Ortanto της Κάτω Ιταλίας και Tulcea της Ρουμανίας το 2008, καθώς επίσης και στη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς δράσεις, αλλά και προγράμματα, με στόχο την προώθηση του Δήμου πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, με  χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξή του στο Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Συμμετοχική Δημοκρατία, με την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, χαρίζοντάς του μια διεθνή διάκριση.
 
Από πλευράς Δήμου Ιλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία» συμμετείχε ως μέλος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτης Μαρκόπουλος, ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζαχαρούλα Λυκούδη – Κυριακοπούλου, η οποία είναι και εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου στην Ε.Ο.Ε.Σ. «Αμφικτυονία», Αριστείδης Κοκονάνης, Αριστείδης Τσιμόγιαννης, Δημήτρης Δαλαμάγκας.