19/09/2019 Έναρξη εργασιών Ακαδημίας Γονέων Δήμου Ιλίου «Από το Α έως το Ω»

19/09/2019 Έναρξη εργασιών Ακαδημίας Γονέων Δήμου Ιλίου «Από το Α έως το Ω»

Συνεχίζεται η λειτουργία της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου (ΙΑΚ) Ιλίου.

Η έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00 – 19:00 στο Καλλιτεχνικό Καφενείο «Θ. Αγγελόπουλος», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον), με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Παιδαγωγικής και Συγγραφέα Στέλιο Πελασγό, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω – πάω να βρω την τύχη μου»: Το ταξίδι του παιδιού προς την εφηβεία μέσα από τη διαδρομή των παραμυθιών.

 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Σκοπός της Ακαδημίας είναι η ενδυνάμωση του ρόλου κάθε γονέα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε σχέση αυτά. Ο Δήμος μας αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση καθότι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των γονέων είναι πολύ σημαντική για την ανατροφή των παιδιών.»

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ιλίου (Θέτιδος 24 & Αιακού, Ίλιον), στο τηλέφωνο 2102619772, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 14.00, καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση iak.iliou@gmail.coma.