19/11/2019 Μήνυμα Ζωής εξέπεμψε αγώνας καλαθοσφαίρισης γυναικών στον Δήμο Ιλίου

19/11/2019 Μήνυμα Ζωής εξέπεμψε αγώνας καλαθοσφαίρισης γυναικών στον Δήμο Ιλίου

Μήνυμα ανθρωπιάς και αφύπνισης μετέφερε ο αγώνας καλαθοσφαίρισης γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Κλειστό Γήπεδο Ιλίου “Πεταλούδα”. Πρωταγωνίστρια η αθλήτρια του μπάσκετ και νικήτρια της ζωής Ράνια Αλεβυζάκη, η οποία χτυπήθηκε από λευχαιμία και πριν 3 χρόνια υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ατενίζοντας πλέον το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο αγώνας διεξήχθη μεταξύ των ομάδων Rania’s Team vs Rania’s Friends ενώ ο Δήμος Ιλίου τίμησε τη Ράνια Αλεβυζάκη για το θάρρος, το κουράγιο και την υπομονή της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία, οι οποίοι παρείχαν ενημέρωση για τη δωρεά Μυελού των Οστών σε όσους επιθυμούν να γραφτούν ως νέοι εθελοντές δότες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Κάθε χρόνο, χιλιάδες ασθενείς βλέπουν στο πρόσωπο κάθε συμβατού εθελοντή δότη εκείνον που θα τους χαρίσει ζωή. Το μόνο που χρειάζεται για να δώσουμε ελπίδα σε έναν συνάνθρωπό μας είναι 5 λεπτά από τον χρόνο μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι στον Δήμο μας λειτουργεί Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με στόχο να φτάσει σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, το μήνυμα ότι ο εμπλουτισμός των Τραπεζών με νέους δότες θα προσφέρει την πιθανότητα ίασης σε περισσότερους ασθενείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσοι είχαν την ιδέα και την πρωτοβουλία μιας τέτοιας εκδήλωσης αλλά και όσους με την εθελοντική προσφορά τους αποδεικνύουν πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου».