20/03/2019 ΚΕΠ Υγείας και Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών εγκαινιάστηκαν στο Δήμο Ιλίου

20/03/2019 ΚΕΠ Υγείας και Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών εγκαινιάστηκαν στο Δήμο Ιλίου

Δυο ακόμα σημαντικές δομές Υγείας στο Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου κοινωνικής μέριμνας, εγκαινίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος π. Γαβριήλ.
 
Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τα οποία λειτουργούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Φανουρίου, με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα προληπτικών εξετάσεων καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αξία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.
 
Οι δυο δομές προστίθενται στο πλήθος προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου που υλοποιεί ο Δήμος Ιλίου, όπως το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και περιγεννητικής φροντίδας, τη Βρεφική Βιβλιοθήκη, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος κ.ά.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς εκτός από το ΚΕΠ Υγείας, εγκαινιάσαμε και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, συμβάλλοντας έτσι στο ζωτικής σημασίας έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Στόχος είναι να φτάσει, σε όσους περισσότερους δημότες γίνεται, το μήνυμα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, δίνοντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας. Κάθε ενέργεια που κάνουμε έχει μια συνισταμένη: να αποτελεί ο Δήμος Ιλίου φωτεινή νησίδα αλληλεγγύης σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Στέλιο Γραφάκο για τη συνεργασία, καθώς και το σύνολο του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την εξαιρετική δουλειά στις δομές κοινωνικής μέριμνας του Δήμου μας.»

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a