20/06/2019 Η ελεύθερη έκφραση των παιδιών κυριάρχησε στο 13ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ιλίου

20/06/2019 Η ελεύθερη έκφραση των παιδιών κυριάρχησε στο 13ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ιλίου

Αφιερωμένο στην ελεύθερη έκφραση των παιδιών, μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και αυτοσχέδιες δραστηριότητες, ήταν το 13ο Φεστιβάλ Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ιλίου, που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του θεάτρου στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Εξέχουσα θέση στο Φεστιβάλ είχαν οι εργασίες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους, οι οποίες εκτέθηκαν στα ειδικά περίπτερα και αποτέλεσαν αντικείμενα θαυμασμού από γονείς και επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση “Τα τρία γουρουνάκια” στο θέατρο του Πάρκου ενώ απόλαυσαν δροσερά κεράσματα που μοίρασε σε όλους ο Δήμος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εξήρε το έργο που παράγεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να προστεθούν στις υποδομές του, δυο ακόμα σταθμοί. Ο ένας αναμένεται να είναι έτοιμος την επόμενη χρονιά και ο δεύτερος έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Όπως τόνισε: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας δεν εστιάζεται μόνο στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη και στο αξιόλογο προσωπικό, παιδαγωγούς και εργαζόμενους, που δουλεύουν με την ψυχή τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τους ευχαριστώ θερμά για τη δουλειά που κάνουν, αλλά και γιατί, μέσα από αυτήν, συμβάλλουν στο όραμά μας, να προσφέρουμε στα παιδιά του Ιλίου ένα καλύτερο μέλλον».