20/11/2018 Συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου

20/11/2018 Συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου

Μετά τη συνάντηση της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον κατάμεστο 7ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, όπου ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης ανέπτυξε το θέμα «Οι φόβοι στα μικρά παιδιά: Σημασία και διαχείριση», αγγίζοντας παραμέτρους που απασχολούσαν ιδιαίτερα τους γονείς, το επόμενο σεμινάριο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17.30, με θέμα «Αυτονόμηση των παιδιών», στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος».
 
Το θέμα θα εισηγηθούν η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc Αφροδίτη Κορογιαννάκη και η Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας MSc Ιωάννα Καραβαγγέλη, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Τμήματος Πρώιμης Παρέμβασης του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ιλίου για τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη υποστήριξη των γονέων.
 
Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Από τη μεγάλη συμμετοχή στη Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, φαίνεται ότι η θεματολογία προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των γονέων, οι οποίοι στο τέλος κάθε συνάντησης κατακλύζουν με πολλά ερωτήματα τους εξαιρετικούς και καταρτισμένους ομιλητές.
 
Το επόμενο σεμινάριο αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα της αυτονόμησης των παιδιών, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη του παιδιού και στην ισχυροποίηση της προσωπικότητάς του.»
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και συγκεκριμένα με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης κυρία Ακίνδυνη Κρητικού στο τηλέφωνο 2132030178.

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a