21/01/2009 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ, κ. ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

21/01/2009 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ, κ. ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ, κ. ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των πολιτών του Ιλίου στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό» εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Ζενέτος χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα, με τις εκατόμβες νεκρών αμάχων καταγγέλλοντας ότι αυτό το έγκλημα συντελείται «με την έγκριση, αν όχι και την καθοδήγηση, της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

Εξέφρασε, επίσης, τον έντονο προβληματισμό του γιατί «η διεθνής κοινότητα εμφανίστηκε άβουλη μπροστά στις εγκληματικές πράξεις του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε, για μια ακόμα φορά, αδύναμη να παρέμβει αποφασιστικά για να σταματήσει η αιματοχυσία».

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου τόνισε με έμφαση ότι «αν δεν τερματιστεί η αποικιοκρατική κατοχή, που έχει επιβάλει το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες στην Παλαιστίνη, δεν πρόκειται να παγιωθεί ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή» και υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ιλίου, που έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη της Ιεριχούς «έχει κατ’ επανάληψη στηρίξει με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και αποστέλλει αυτές τις μέρες ιατροφαρμακευτικό υλικό στους αμάχους της Γάζας».

 

Ο κ. Ζενέτος ζήτησε «να οδηγηθεί η ισραηλινή ηγεσία στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης ως εγκληματίας πολέμου» και να μην υπάρξει «καμία προοπτική ένταξης του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν επιλυθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα».

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ιλίου τόνισε ότι «μόνο με την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ειρηνευτικής διαδικασίας που πρέπει να οδηγήσει στην κατοχύρωση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να ζήσουν ελεύθερα στη δική τους πατρίδα αλλά και στην αναγνώριση του δικαιώματος των ισραηλινών πολιτών να ζήσουν με ασφάλεια στο δικό τους κράτος».

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a