21/02/2013 Επιστημονική Ημερίδα στον Δήμο Ιλίου με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα»

21/02/2013 Επιστημονική Ημερίδα στον Δήμο Ιλίου με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα»

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Εντάσεις και επιθετικότητα στο σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιλίου, το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης, το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου και το Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2013 στο Δημαρχείο Ιλίου.
Οι εξαιρετικές εισηγήσεις των εξειδικευμένων επιστημόνων κ. Γιάννη Πανούση Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του
κ. Γιώργου Κουμουνδούρου Κοινωνιολόγου και Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Ιλίου, του
κ. Στέφανου Αλεβίζου Ψυχολόγου και του κ. Κώστα Γιαννόπουλου Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πρόσφεραν πλούσια τροφή για προβληματισμό, δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμες τοποθετήσεις του κοινού και ανταλλαγή ιδεών.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημαντική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη σχολική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας το θεμελιώδη ρόλο τους στον τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω σε σοβαρά ζητήματα, όπως οι εντάσεις και η επιθετικότητα στο σχολείο.
Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a