21/09/2017 Δελτίο Τύπου: Η «Φλόγα της Αγάπης» στους δρόμους του Ιλίου

21/09/2017 Δελτίο Τύπου: Η «Φλόγα της Αγάπης» στους δρόμους του Ιλίου

Η «Φλόγα της Αγάπης» ταξίδεψε στους δρόμους του Ιλίου, όπου εκατοντάδες Λαμπαδηδρόμοι μετέδωσαν το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), στην οποία συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
 
Μετά το ταξίδι της σε πόλεις της Ελλάδας, η Φλόγα έφτασε στο Δημαρχείο Ιλίου, όπου παραδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης Βαγγέλη Χειμώνα και την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» Λουκία Λούκα στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της λαμπαδηδρομίας ανάβοντας τον βωμό της Αγάπης και δίνοντας τη Φλόγα στους συμμετέχοντες.
 
Κατά την παραλαβή της Φλόγας, ο Δήμαρχος Ιλίου επισήμανε ότι «οι εθελοντές αιμοδότες είναι οι καθημερινοί ήρωες» και σημείωσε ότι «Η ανιδιοτελής προσφορά των αιμοδοτών, αντικατοπτρίζει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι αυτή η δύναμη της ψυχής, μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να σώσει τη ζωή των συνανθρώπων μας.»
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου διοργάνωσε την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία το 1987 και έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο τη διάδοση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας. Τα τελευταία χρόνια, η αθρόα συμμετοχή του κόσμου οδήγησε στη διοργάνωση διήμερων εθελοντικών αιμοδοσιών από την Κοινωνική Υπηρεσία και στη δημιουργία μιας ισχυρής Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
 
Στο πλαίσιο της δράσης, βραβεύτηκε το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, για το κοινωνικό του έργο και τη στήριξη των Κοινωνικών δράσεων του Δήμου Ιλίου, καθώς και η Π.Ο.Σ.Ε.Α. για την προσπάθειά της να διαδώσει την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων & Ιστών Σώματος.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, η Ειδική Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Αθηνά Εξάρχου, η Γραμματέας του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» Φωτεινή Σαλιακέλλη και μέλη του Συνδέσμου, εκ μέρους του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» η Προϊσταμένη της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Ιωάννα Τασιοπούλου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και μαθητές από σχολεία της πόλης.

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a