22/01/2018 Στην τελική ευθεία το Ιστορικό Λεύκωμα του Δήμου Ιλίου

22/01/2018 Στην τελική ευθεία το Ιστορικό Λεύκωμα του Δήμου Ιλίου

Το συνολικό υλικό για τη δημιουργία του Ιστορικού Λευκώματος της πόλης του Ιλίου παρέδωσε ο μελετητής της τοπικής ιστορίας κ. Ανδρέας Μηλιώνης στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου:
 
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Με την παράδοση του συνολικού υλικού, το Ιστορικό Λεύκωμα της πόλης μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Είναι το αποτέλεσμα της μακρόχρονης, πολύτιμης και συστηματικής έρευνας του μελετητή της τοπικής ιστορίας κ. Ανδρέα Μηλιώνη, το οποίο αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τους πολίτες του Ιλίου και τις επόμενες γενεές.
 
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, αφού μαζί του συνεργάστηκαν περισσότερες από 200 οικογένειες, πλήθος κατοίκων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι της επιστημονικής κοινότητας, του εμπορικού κόσμου, άτομα της νεότερης γενιάς και κάθε πολίτης που εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μελετητής κ. Ανδρέας Μηλιώνης και η τριμελής Ομάδα Ιστορικής Έρευνας, που δημιουργήθηκε από τον Φεβρουάριο του 2017 με σκοπό την επεξεργασία του υλικού, την σύνταξη και την επιμέλεια της έκδοσης του Ιστορικού Λευκώματος, με δραστήρια μέλη την κα. Ήρα Μανάρα και την κα. Άννα Ράπτη, πτυχιούχο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, εργάστηκαν εντατικά και αφιλοκερδώς για την ολοκλήρωση του έργου.
 
Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για το άρτια τεκμηριωμένο υλικό που μας παρέδωσαν και τους συγχαίρουμε για την πληρότητα του έργου.»