22/10/2014 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τα τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων

22/10/2014 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τα τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 09.10.2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων, όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών, οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους, θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα στα κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και το Α.Φ.Μ. ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μία συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση 2,00-5,00 €.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του Εργατικού Λαϊκού Κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται εις βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του Λαϊκού Κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την καταδίκη μας σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.»
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·         Στην Βουλή των Ελλήνων
·         Στον τοπικό τύπο
·         Στο διαδίκτυο

<!–