22/10/2018 Ολοκληρώθηκε η δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη στον Δήμο Ιλίου

22/10/2018 Ολοκληρώθηκε η δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη στον Δήμο Ιλίου

Ολοκληρώθηκε η Δράση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη, που υλοποίησε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» και την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
 
Τριακόσια (300), περίπου, άτομα εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. και αφορούσε τον γενικό πληθυσμό, περιλαμβάνοντας ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, καθώς επίσης, δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου, εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και Διαβητικής Νευροπάθειας.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Με στόχο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στις δράσεις και τα προγράμματα πρόληψης του Δήμου μας, δημιουργήσαμε σημεία εξέτασης σε κάθε γειτονιά, μέσω των Κ.Α.Π.Η. της πόλης μας, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα να προστατεύσουν την υγεία τους.
 
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, η οποία λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής πλήττει ολοένα περισσότερους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, η ενημέρωση και η εκπαίδευση αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της πρόληψης.»