23/09/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών κατά τη λαμπαδηδρομία

23/09/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών κατά τη λαμπαδηδρομία

Κυρίες και κύριοι,
Η ανταπόκρισή σας στη 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ),  αντικατοπτρίζει τη δύναμη του ανθρώπου να ξεπερνά τα εμπόδια, τη δύναμη της προσφοράς και τη θέληση για ζωή.
 
Είμαι υπερήφανος που στηρίζετε την προσπάθεια της διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.
 
Η σημερινή συμμετοχή αποδεικνύει ότι η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, είναι υπόθεση όλων μας.
 
Δίνοντας βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα, υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να προωθήσουμε ιδέες, όπως η εθελοντική αιμοδοσία.
 
Για εμάς, ο αιμοδότης είναι ένας ήρωας, γιατί δίνοντας λίγο από τον χρόνο του, προσφέροντας το δικό του αίμα, σώζει τη ζωή κάποιου άγνωστου συνανθρώπου του.
 
Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους τους αιμοδότες που δίνουν το «παρόν» σχεδόν σε κάθε αιμοδοσία που πραγματοποιούμε. Χάρη στην προσφορά τους, ο Δήμος μας διαθέτει μια ισχυρή Τράπεζα Αίματος, η οποία δίνει κυριολεκτικά ανάσα ζωής στους συνανθρώπους μας, τη στιγμή ακριβώς που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
 
Η πράξη του αιμοδότη, υπερασπίζεται και στηρίζει τον άνθρωπο.
 
Απευθύνω, λοιπόν, σε όλους ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Με την ανταπόκριση και την προσφορά σας διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στην πόλη μας.
 
Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.  

 
Σας ευχαριστώ.

<!–