23/10/2018 Αμετάβλητα τα Δημοτικά Τέλη για το 2019 στον Δήμο Ιλίου

23/10/2018 Αμετάβλητα τα Δημοτικά Τέλη για το 2019 στον Δήμο Ιλίου

Στα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών παραμένουν τα Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Ιλίου για το 2019, με την υπ’ αριθμ. 307/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, η οποία έλαβε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 89233/29376/18.10.2018 έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2009 έως το 2019 τα Δημοτικά Τέλη παραμένουν αμετάβλητα, ενώ το 2013 ο Δήμος Ιλίου είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 2,5% σε όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους, με επιπρόσθετες ελαφρύνσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ισχύουν έως σήμερα και που σε πολλές περιπτώσεις  φτάνουν το 100%.
 
Τα Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων, τη συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης απορριμμάτων, οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών, την υποχρεωτική εισφορά υπέρ ΕΣΔΝΑ, καθώς επίσης, τη συντήρηση, επέκταση και ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού και την καταβολή του αντίτιμου προς τη ΔΕΗ.
  
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Με την κοινωνία να συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης της χώρας μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετρά στο 70% την περικοπή των πόρων της, ο Δήμος Ιλίου διατηρεί τα Δημοτικά Τέλη στα ίδια μειωμένα επίπεδα από το 2009, όταν όλα αυξάνονται. Για παράδειγμα, το ΦΠΑ από 18% σε 24%, το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ο ειδικός φόρος καυσίμων, τα δικαιώματα εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής κλπ.
 
Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας και παράλληλα να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον Τομέα της Καθαριότητας.»

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a