23/12/2019 Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για Χριστούγεννα και Νέο Έτος

23/12/2019 Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για Χριστούγεννα και Νέο Έτος

Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς, που δυναμώνουν τις προσδοκίες μας για έναν καλύτερο κόσμο και μας προτρέπουν να αναζητήσουμε το πραγματικό μήνυμα της μεγάλης γιορτής.
 
Οι δυσκολίες που επέφερε η μακροχρόνια οικονομική κρίση δοκίμασαν τις αντοχές μας σε όλους τους τομείς. Με τρόπο επώδυνο και σκληρό διανύσαμε τη διαδρομή που οδηγεί από τον φόβο στην ψυχραιμία, από την υποτίμηση στην αξιοπρέπεια, από την επιλογή στην ανάγκη. Φάρος φωτεινός και σταθερή αναφορά σε αυτή τη διαδρομή υπήρξε η Αλληλεγγύη, κυρίως σε όσους δοκιμάστηκαν πιο πολύ.
 
Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την προσφορά στον Συνάνθρωπό μας. Να εγκαταλείψουμε τα περιττά, τα αναληθή, τα ψεύτικα και να δούμε ότι είναι σημαντικό, αληθινό και αυθεντικό.
 
Ας αφήσουμε το πνεύμα των ημερών να φωτίσει το παράθυρο της ψυχής μας και να μας δείξει ότι το πραγματικό μήνυμα κρύβεται στην αγάπη, τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη. Τα Χριστούγεννα είναι μια γέφυρα που τη διασχίζουμε καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι.
 
Ας υποδεχθούμε το 2020 με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, σε μια κοινωνία που συνειδητοποιεί διαρκώς, ότι η κυρίαρχη απάντηση σε κάθε ερώτηση είναι μια: «Άνθρωπος».
 
Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, το Νέο Έτος να κάνει πράξη τα προσωπικά του όνειρα και στον τόπο μας να συνεχίσει το μεγάλο βήμα προς το μέλλον.
 
Χρόνια Πολλά! Χρόνια Καλά!