23/12/2019 Νέο βραβείο περιβαλλοντικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

23/12/2019 Νέο βραβείο περιβαλλοντικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

Ένα ακόμα βραβείο για τις πολιτικές που ακολουθεί σε περιβαλλοντικά θέματα πρόσθεσε στην συλλογή του, ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για το βραβείο στον Πυλώνα  BRAVO Environment και απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του θεσμού διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών, που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2019, για την ανάπλαση της πλατείας «Δασκάλας».
 
Υπενθυμίζεται, ότι η ανάπλαση της πλατείας στην περιοχή Αγίου Φανουρίου έγινε με ιδία μέσα και φιλικά, προς το περιβάλλον, υλικά. Το εσωτερικό υδατοπερατό δάπεδό της χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης για πρώτη φορά σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο στην Αττική. Οι σύγχρονες βιοκλιματικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην ανακατασκευή της, θα αποτελέσουν πρότυπο και για άλλες παρόμοιες που σχεδιάζει ο Δήμος, στο πλαίσιο βελτίωσης του μικροκλίματος στην πόλη.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Το βραβείο αυτό αποτελεί την επισφράγιση μιας αδιάκοπης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, με σκοπό να προάγουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, να διασφαλίσουμε την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και ταυτόχρονα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Κάθε βραβείο που κερδίζουμε είναι σημαντικό και μας δίνει κίνητρο να επενδύουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του περιβαλλοντικού «κεφαλαίου» στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε, πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά και πιο αποφασιστικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας».

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a