25/06/2013 Ψήφισμα σχετικά με την ΕΡΤ

25/06/2013 Ψήφισμα σχετικά με την ΕΡΤ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 13.06.2013, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την ΕΡΤ:
Α. Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου:

 1. Καταδικάζει απερίφραστα το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 2. Κρίνει απαράδεκτη τη μεθόδευση της Τρικομμάτικης Κυβέρνησης.
 3. Εκτιμά ότι ο κεντρικός τακτικός στόχος είναι η υλοποίηση της εντολής τρόικας για μαζικές απολύσεις.
 4. Για τα «χάλια» της ΕΡΤ, οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί που είχαν την αποκλειστικότητα της κυβερνητικής εξουσίας. Είναι οι ίδιοι που σήμερα έρχονται να επιβάλλουν το κλείσιμο, δημαγωγώντας πάνω στα δικά τους αποτρόπαια εγκλήματα που επί χρόνια διέπρατταν πάνω στο σώμα της ΕΡΤ.
 5. Όλοι αυτοί με κοινοβουλευτικό ντεκόρ και με δικτατορική αυθάδεια, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το «ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ» των ιδεών, της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας, της ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης.
 6. Η Κυβέρνηση με τρόπο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό, καταργεί εδώ και καιρό ένα – ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, και είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε άλλους οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα, επιδεινώνοντας έτσι την φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
 1. Συντάσσεται ολόψυχα στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.
 2. Απαιτεί από την Τρικομματική Κυβέρνηση την άμεση και άνευ όρων απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
 3. Πιστεύει ότι η μόνη λύση είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού.

Β. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, αποφασίζει να διαθέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου ιδιοκτησίας ΕΡΤ, έκτασης 35 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στο Ίλιον και συγκεκριμένα στην περιοχή Ραδιοφωνίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας μέχρις ότου ιδρυθεί νέο Νομικό Πρόσωπο, προκειμένου να προστατευθεί το αρχειακό και μουσειακό υλικό, πομποί κ.λπ. που υπάρχουν στο κτίριο, δεδομένου ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αφορά και την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.
   
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

 • Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
 • Στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.
 • Στην Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
 • Στο τύπο
 • Στο Internet

<!–

–>