25/09/2018 Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα του Δήμου Ιλίου

25/09/2018 Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα του Δήμου Ιλίου

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου, στο κατάμεστο θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. Υπό το φως του φεγγαριού, χορευτικές ομάδες από Συλλόγους και κοινότητες ξένων χωρών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα για την ανάδειξη των ηθών και των εθίμων της πατρίδας τους, συνέθεσαν ένα μαγευτικό μωσαϊκό χρωμάτων και πολιτισμών, παρουσιάζοντας χορούς από την Αίγυπτο, τη Γεωργία, την Ινδονησία, την Κένυα, τη Ρουμανία, τη Λατινική Αμερική (Παραγουάη, Κολομβία και Περού), ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του:

«Ο Πολιτισμός ενώνει τους λαούς και δημιουργεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, μέσω του οποίου αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί φιλίας, που διασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις χορευτικές ομάδες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους συνεργάτες μου, οι οποίοι είχαν την ιδέα του φεστιβάλ και στήριξαν τη διοργάνωση, καθώς επίσης, τη Διευθύντρια Χορού για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κυρία Φωτεινή Γκαντάλα, για την πολύτιμη συμβολή της. Δίνουμε ραντεβού την επόμενη χρονιά, γιατί με τη δική σας συμμετοχή και αυτή η προσπάθεια θα γίνει θεσμός.»