26/05/2016 Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

26/05/2016 Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που τη διοργανώνει και η οποία διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ, την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της, όταν αυτή γίνεται αλόγιστα, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση.
 
Η συντονισμένη αυτή εκστρατεία ενημέρωσης, υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις, όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο Δημαρχείο Ιλίου, στην Κοινωνική Υπηρεσία, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, στα Περιφερειακά Γραφεία Πληροφόρησης Πολιτών, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αλκοόλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό ιστότοπο Drink IQa, στον οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί με πολύ απλές κινήσεις να  μάθει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του, καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές.
 
Για την ενημερωτική εκστρατεία Ορθής Κατανάλωσης του Αλκοόλ, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι υπάρχει μια ενημέρωση σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν και  είναι γνωστό ότι η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ κάνει κακό, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούμε για τις πολλές άλλες παραμέτρους και λεπτομέρειες που αφορούν το θέμα και που ίσως δεν γνωρίζουμε, οι οποίες θα αλλάξουν την αντίληψη που έχουμε για το αλκοόλ και ιδιαίτερα σε σχέση με την οδήγηση.»