26/10/2016 Απαλλαγές για περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

26/10/2016 Απαλλαγές για περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στη διεύρυνση μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016.
 
Με την υπ’αριθμ. 348/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου επανακαθορίστηκαν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Ιλίου, οι οποίες θα υπαχθούν στη μείωση ή απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και τέλη, εντάσσοντας σε αυτές, εκτός των άλλων, τις τρίτεκνες οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους.
 
Για την υλοποίηση των παραπάνω, προηγήθηκε κάλεσμα προς στους ενδιαφερόμενους για  υπαγωγή στις ελαφρύνσεις.
 
Με τον επανακαθορισμό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και με το πάγωμα των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2017, ο Δήμος Ιλίου στοχεύει στην ανακούφιση ακόμη περισσότερων πολιτών.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά:
 
«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της δύσκολης συγκυρίας. Προσεγγίζουμε το ζήτημα με μεγάλη ευαισθησία, προσπαθώντας παράλληλα, να είμαστε δίκαιοι και να ωφελούνται εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας εκείνος που έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, σε αυτήν την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, παρά τις δυσκολίες που και η ίδια αντιμετωπίζει.»