27/04/2016 Ολοκληρώθηκε ο οδοντιατρικός έλεγχος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

27/04/2016 Ολοκληρώθηκε ο οδοντιατρικός έλεγχος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Ολοκληρώθηκε ο οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής που υλοποιούνται στον Δήμο Ιλίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της πρόληψης και ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Ο οδοντιατρικός έλεγχος, ο οποίος ξεκίνησε από τον Μάρτιο, αποτελεί μέρος των προληπτικών ιατρικών ελέγχων που προγραμματίζονται στους Παιδικούς Σταθμούς για την επόμενη σχολική χρονιά και πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές ιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Δημήτριο Κουκουβίνο και Στέλιο Πατεργιαννάκη.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η μαθητική κοινότητα, η οποία για εμάς περιλαμβάνει και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας που φιλοξενούνται στους Παιδικούς μας Σταθμούς, είναι σημείο αναφοράς των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής που υλοποιούμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών.

Πράττουμε το αυτονόητο, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, με στόχο να βοηθήσουμε ουσιαστικά την οικογένεια και καταβάλλουμε μια διαρκή προσπάθεια, ώστε να κάνουμε την έννοια της πρόληψης τρόπο ζωής και να αναδείξουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην υγεία μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές ιατρούς των Δημοτικών μας Ιατρείων, η προσφορά τους είναι πολύ σημαντική και επιτελούν ένα σπουδαίο έργο.»