27/09/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

27/09/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών, που δημιουργήθηκε από το Δήμο Ιλίου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στη συμβολή των οδών Αγίας Ελένης και Πλήθωνος Γεμιστού, στην περιοχή της Παλατιανής.

Το Κέντρο απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης και έχει ως βασικό στόχο του την αντιμετώπιση περιστατικών παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών. Για το σκοπό αυτό θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας, ενώ θα διατίθεται και ασθενοφόρο ειδικά εξοπλισμένο για παιδιά.

Στον τομέα των υπηρεσιών διάγνωσης και συμβουλευτικής διαχείρισης προβληματικών καταστάσεων για τα παιδιά της πόλης μας, ο Δήμος Ιλίου έχει επίσης δημιουργήσει και το πρώτο σύγχρονο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο. Το Κέντρο αυτό στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και παρέχει σε όλους τους πολίτες του Ιλίου δυνατότητα πρόσβασης για όλες του τις υπηρεσίες, χωρίς καμία επιβάρυνση.