27/09/2012 Δωρεάν Παιδικός Εμβολιασμός στο Δήμο Ιλίου από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τους Γιατρούς του Κόσμου

27/09/2012 Δωρεάν Παιδικός Εμβολιασμός στο Δήμο Ιλίου από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο Δήμος Ιλίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα υγείας και πρόληψης, ειδικά σε ότι αφορά τις μικρές ηλικίες, συνδυαστικά με την Εκστρατεία Δωρεάν Παιδικού Εμβολιασμού που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της καταγραφής των εμβολιαστικών αναγκών του παιδικού πληθυσμού της πόλης και ξεκινά τον εμβολιασμό από 1η Οκτωβρίου 2012, αποδέχθηκε την προσφορά εμβολιασμών και παιδιατρικής φροντίδας των Γιατρών του Κόσμου, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η παιδιατρική κάλυψη των παιδιών.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 έως 14:00 στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, που θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ιλίου και θα παρέχει δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό και οδοντιατρικό έλεγχο, παρακολούθηση, δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας, εμβολιαστική κάλυψη και χορήγηση ατομικών βεβαιώσεων υγείας για το σχολείο.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθεροποιητικούς θεσμικούς παράγοντες της κοινωνίας, που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή, έμπρακτα. Όλοι μαζί, πράγματι, μπορούμε να βοηθήσουμε και είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Κρίνοντας από την ανταπόκριση του κόσμου, καταλαβαίνει κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια σήμερα και τη δυσκολία πρόσβασης που αντιμετωπίζει, σε υπηρεσίες υγείας, είτε για οικονομικούς, είτε για κοινωνικούς λόγους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, κάτι περισσότερο από διάθεση για προσφορά, στο πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει όλοι να καλλιεργήσουμε, ως ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού. Γιατί η μεγαλύτερη κρίση που μπορεί να βιώσει μια χώρα, δεν είναι οικονομική, αλλά αξιακή.»