27/10/2016 Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

27/10/2016 Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016, όπου τα φιλοξενούμενα παιδιά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τον ενθουσιασμό τους και γέμισαν με χαμόγελα την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
 
Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, διαπιστώνοντας τον άρτιο σχεδιασμό του κτιρίου, τους πολλούς και εξειδικευμένους χώρους που διαθέτει.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους οραματίστηκαν και εργάστηκαν για τη δημιουργία του νέου κτιρίου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, σημειώνοντας:
 
«Βρισκόμαστε σε έναν χώρο πλήρως λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενεί. Το σχολείο αυτό, αποτελεί, πραγματικά, πρότυπο για τη δημιουργία νέων σχολείων. Διαθέτει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό και μια φιλοσοφία επικεντρωμένη στη λειτουργικότητα των χώρων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Δώσαμε αγώνα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το γονεϊκό κίνημα, για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του τη νέα σχολική χρονιά, έτσι ώστε τα παιδιά να φοιτήσουν σε ένα σχολείο που τους αξίζει.»
 
Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ιλίου και ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκαν δύο από τις παλαιότερες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής, το 5ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν κτιριολογικά ζητήματα που χρειάζονται ανανέωση και να συνομιλήσουν με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.