28/05/2013 Τη διαφωνία του κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιλίου στην ΚΕΔΕ για την τροπολογία που μειώνει τα πρόστιμα των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2010

28/05/2013 Τη διαφωνία του κατέθεσε ο Δήμαρχος Ιλίου στην ΚΕΔΕ για την τροπολογία που μειώνει τα πρόστιμα των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2010

Τη ριζική διαφωνία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 09.05.2013, για τη σύμφωνη γνώμη της με την τροπολογία η οποία μειώνει τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3870/2010 περί εκλογικών δαπανών των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2010.  
 
«Παρόλο που δεν είμαστε υπέρ των εξοντωτικών προστίμων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και να ισχύουν για όλους.  Παράλληλα με την προσπάθεια να γίνουν ορθότεροι και πιο δίκαιοι, δεν θα πρέπει να αναιρούνται με τροπολογίες, δημιουργώντας αίσθημα αδικίας στους συνεπείς και σε όσους συμμορφώνονται με αυτούς.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιλίου.
 
Σε ότι αφορά το επιχείρημα της μη έγκαιρης ενημέρωσης των υποψηφίων συνδυασμών, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ του Ν. 3870/2010 δημοσιεύθηκε 09.08.2010, τρεις μήνες δηλαδή πριν τις εκλογές, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εκλογικούς συνδυασμούς το σύνολο των κανονιστικών αποφάσεων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων.
Η τροπολογία αυτή αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία, ιδιαίτερα στις επικρατούσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.
Με δεδομένο ότι σκοπός του παραπάνω νόμου είναι η ισοτιμία, η διαφάνεια, ο περιορισμός της σπατάλης και των δαπανών των υποψηφίων, αλλά κυρίως η πάταξη του μαύρου χρήματος, γεννάται ιδιαίτερος προβληματισμός για το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη τροπολογία ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a