28/06/2017 Δελτίο Τύπου: «Λευκή Νύχτα» στο Ίλιον – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης

28/06/2017 Δελτίο Τύπου: «Λευκή Νύχτα» στο Ίλιον – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης του Ιλίου, όπου πλημμύρισε από επισκέπτες, οι οποίοι συνέρρεαν μέχρι τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ιλίου.
 
Στην κεντρική σκηνή, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μάγεψε με την ερμηνεία του το κοινό, ενώ ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας μετέδωσαν τη θετική τους ενέργεια και το κέφι τους. Νωρίτερα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, η Γωγώ Τσαμπά ξεσήκωσε το πλήθος, οι Εθνικοτοπικοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς της πόλης έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, το Μουσικό Στέκι Ιλίου γέμισε με ροκ μελωδίες το Άλσος και μαζί με τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε η διοργάνωση, η «Λευκή Νύχτα» αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, προσφέροντας δωρεάν μοναδικές στιγμές διασκέδασης, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας.
 
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια ακύρωσης της διοργάνωσης από τον Κρατικό μηχανισμό, με παράλληλη συνδρομή από εξωθεσμικές ομάδες, η Λευκή Νύχτα είχε απόλυτη επιτυχία, παραμένοντας ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
 
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πόλης ενωμένης σαν γροθιά, που όταν όλοι ενεργούν προς έναν κοινό σκοπό, τον πετυχαίνουν. Το σύνολο του εμπορικού κόσμου αγκάλιασε τον θεσμό αυτό και θέλω να συγχαρώ όλους τους επαγγελματίες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνέβαλλαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης μας, αναδεικνύοντας τον φιλόξενο χαρακτήρα της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και το σύνολο των υπηρεσιών μας για τη συντονισμένη προσπάθεια.
 
Αξίζει να πούμε ότι παρά τις αντιξοότητες και στον τομέα της καθαριότητας, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση εν εξελίξει, η επόμενη ημέρα βρήκε το Ίλιον καθαρό και νοικοκυρεμένο, με το προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας μας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η πόλη μας να επανέλθει στην κανονική της κατάσταση. Τους ευχαριστώ όλους θερμά.»