28/10/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην τιμητική εκδήλωση για τον δωρητή Νικόλαο Λιάκο

28/10/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην τιμητική εκδήλωση για τον δωρητή Νικόλαο Λιάκο

Σεβασμιώτατε,
Σεβαστοί Πατέρες,
Κυρίες και κύριοι,
Τη σημερινή ημέρα, που η χώρα γιορτάζει την Εθνική μας Επέτειο, επιλέξαμε να τιμήσουμε τον συμπολίτη μας κύριο Νικόλαο Λιάκο, δικηγόρο στον Άρειο Πάγο, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2013 προχώρησε στη δωρεά οικοπέδου ιδιοκτησίας του 307,71 τ.μ. στον Δήμο μας, για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού.
 
Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική ανθρώπινη πράξη αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς.
 
Πολύ περισσότερο δε, όταν οι λόγοι που οδήγησαν τον κύριο Λιάκο σε αυτή τη δωρεά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του, είναι η κοινωνική μας προσφορά και η χρηστή διαχείριση των χρηματικών πόρων του Δήμου.
 
Στη συνέχεια, η Τεχνική μας Υπηρεσία προχώρησε στην εκπόνηση λεπτομερούς μελέτης κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού και μετά από μακροχρόνιες και άοκνες προσπάθειες, εκδόθηκε τελικά η σχετική άδεια ανέγερσης.
 
Κατόπιν, υποβάλαμε ολοκληρωμένο φάκελο στην Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση του έργου και μόλις στις 06.10.2016 ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ», προϋπολογισμού 1.116.000 ευρώ, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
 
Αυτή τη χρονική περίοδο το έργο βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης, περιμένουμε να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες κατασκευής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει σύντομα.
 
Κύριε Λιάκο, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.
 
Η δωρεά σας αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, το οποίο εύχομαι να βρει μιμητές. Είμαστε συγκινημένοι από αυτή σας την απόφαση.
 
Σας συγχαίρουμε για αυτή σας την πράξη.
 
Ανήκετε σε εκείνους τους λίγους, που θέλουν να προσφέρουν στους πολλούς.
 
Ο λαός του Ιλίου, τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στον Βρεφονηπιακό Σταθμό και οι οικογένειες που θα εξυπηρετηθούν, θα σας ευγνωμονούν.
 
Για το λόγο αυτό, θα μας επιτρέψτε να σας απονείμουμε τιμητικό έπαινο, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς σας.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ.

<!–