28/11/2012 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου στην Ημερίδα “Μαθησιακές Δυσκολίες”

28/11/2012 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου στην Ημερίδα “Μαθησιακές Δυσκολίες”

Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή ημερίδα, με θέμα το σοβαρό ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών, που σύμφωνα με μελέτες, δημιουργούν σύνθετα προβλήματα στον γνωστικό και κοινωνικο-συναισθηματικό τομέα.
Ως Διοίκηση, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες των παιδιών και των γονέων τους, ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου το 2008 το οποίο από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες συνεδρίες ειδικών διαπαιδαγωγήσεων, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.
Ως μέλη της κοινωνίας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, οφείλουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στα προβλήματα.
Δεν υπάρχει καλύτερη στήριξη από το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές μαθησιακές ικανότητες, ως άτομα με ισότιμη θέση στην κοινωνία.
Αδιαφορώντας, διαπράττουμε αδικία σε βάρος των μαθητών αυτών και των οικογενειών τους.
Το δικαίωμα στην ψυχική υγεία, την αξιοπρέπεια και την εκπαίδευση, ως άτομα υπεύθυνα και δημιουργικά, είναι δικαίωμα όλων.
Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά τους, να τα μάθουμε να την διαχειρίζονται και να την υπερασπίζονται.
Είμαστε ο καθρέφτης του μέλλοντος και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πράξεις μας διαμορφώνουν την αυριανή κοινωνία.
Και η παρουσία σας εδώ απόψε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.
Σας ευχαριστώ.
 

<!–