29/01/2014 Χαιρετισμός δημάρχου στην Ημερίδα: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ»

29/01/2014 Χαιρετισμός δημάρχου στην Ημερίδα: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ»

Κυρίες και Κύριοι,
Με μεγάλη χαρά, σας καλωσορίζω στην πολύ σημαντική σημερινή ημερίδα στην οποία οι εξαιρετικοί εισηγητές θα πραγματευτούν το ζήτημα της Σχολικής Φυσικής Αγωγής του 21ου αιώνα και την αναγκαιότητα ενίσχυσής της στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.
«Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελεί ένα ουσιώδες στοιχείο αγωγής για όλη μας τη ζωή μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα».
Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Ιλίου, έχει πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με τους αθλητικούς συλλόγους και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην πόλη να προσφέρουν πολύτιμες διεξόδους δημιουργικής συμμετοχής στη νεολαία και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού ως τρόπο ζωής και διέξοδο από την καθημερινότητα για όλους τους πολίτες.
Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, μπορούμε και στηρίζουμε τον αθλητισμό, αφενός με έργα υποδομής, αφετέρου με ετήσια οικονομική ενίσχυση προκειμένου οι Αθλητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία της πόλης, να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο.
Από την άλλη, η Φυσική Αγωγή στο Δημόσιο Σχολείο, ακολουθεί τη γενική εικόνα της κρίσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και παρουσιάζει μια έλλειψη σχεδιασμού, σε ότι αφορά τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων υλοποίησης της Φυσικής Αγωγής των παιδιών, που θα πρέπει και για βιολογικούς λόγους να αποτελεί προτεραιότητα.
Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι πλέον ελάχιστος, τα ιατρικά στατιστικά δεδομένα μιλούν για μεγάλο ποσοστό παχύσαρκων παιδιών κάτω των δέκα ετών, καθώς και νεαρών καπνιστών, γεγονός που θα πρέπει να μας ωθήσει στο να κάνουμε την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα μέρος της ζωής των παιδιών μας.
Η σημερινή ημερίδα πραγματοποιείται με αυτό το σκοπό, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τη σχολική φυσική αγωγή του 21ου αιώνα.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Χρυσό Ολυμπιονίκη κ. Δημοσθένη Ταμπάκο για τη συμβολή του στη διεξαγωγή της σημερινής ημερίδας.
 
Σας ευχαριστώ.

<!–