29/03/2018 Εγκαίνια του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ιλίου

29/03/2018 Εγκαίνια του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ιλίου

Ενισχύοντας το Δίκτυο των Κοινωνικών του Δομών, ο Δήμος Ιλίου δημιούργησε το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, με σκοπό τη διασύνδεση των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
 
Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και αποτελείται από την Κεντρική Δομή και το Παράρτημα Ρομά.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Σήμερα εγκαινιάσαμε μία νέα Δομή, διαθέσιμη σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να τους παρέχουμε ολιστική υποστήριξη. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να διευρύνουμε την ομπρέλα προστασίας για τους συμπολίτες μας, πιστοί στη θεμελιώδη αρχή μας: “Κανένας μόνος του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει
 
Τον Αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Αναστάσιος, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, η πρώην Βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο Γενικός Διευθυντής ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, ο εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης Ρομά Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιλίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Ιλίου.
 
Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στο κτίριο επί της οδού Νέστορος 101, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30 – 15:30 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Κεντρική Δομή 2132030007 & Παράρτημα Ρομά 2132030027.