29/08/2013 Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

29/08/2013 Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το κτιριολογικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες του Δήμου Ιλίου μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, που κινητοποιήθηκαν άμεσα και συντόνισαν από νωρίς τον κοινό τους αγώνα, ο οποίος  τελικά είχε θετικό αποτέλεσμα. Το κτήριο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο του 3ου Γενικού Λυκείου Ιλίου και θα χρηματοδοτηθεί από το ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου Ιλίου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η γεωλογική και αρχιτεκτονική του μελέτη.
Ο Δήμαρχος Ιλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του ζητήματος, καθώς όπως σημειώνει «πρόκειται για τη δικαίωση μιας συνολικής προσπάθειας, αρχής γενομένης από την αναγγελία κατάργησής του, αποδεικνύοντας ότι η ενότητα αποτελεί την πιο δυνατή λύση των προβλημάτων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου εξυπηρετεί μια περιοχή περίπου 30.000 κατοίκων, αποκομμένη από το κέντρο του Δήμου και η κατάργηση ή συγχώνευσή του θα ανάγκαζαν τους μαθητές να διανύουν καθημερινά μια μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στον προορισμό τους, διασχίζοντας την υπερταχείας κυκλοφορίας Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, με κίνδυνο τη ζωή τους.