30/01/2020 «Φως» στο τούνελ των έργων από τη συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

30/01/2020 «Φως» στο τούνελ των έργων από τη συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

30/01/2020
«Φως» στο τούνελ των έργων από τη συνάντηση του Δημάρχου Ιλίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής
Την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ολοκλήρωση ή τη δρομολόγηση ώριμων έργων, αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, στον Δήμο Ιλίου, ζήτησε ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Ζενέτος έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου που θα στεγάζει, μεταξύ άλλων, το Γηροκομείο του Δήμου, προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες της περιοχής. Επιπλέον, ζήτησε να προχωρήσει η ανάπλαση της λεωφόρου Αγ. Νικολάου, έργο ώριμο τεχνικά και διοικητικά, προϋπολογισμού 5.550.300 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής από το 2016 και επανεντάχθηκε επικαιροποιημένο τα έτη 2018, 2019 και 2020.

Ακόμα, τέθηκαν η ανάπλαση της λεωφόρου Πετρουπόλεως, προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ και η ανακατασκευή οδών του Δήμου, έργο επίσης ώριμο, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, τα οποία είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε από τους παρόντες υπηρεσιακούς παράγοντες στενή συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου για να προχωρήσουν όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος και επιπλέον να δοθεί έμφαση σε έργα που σχετίζονται με τα όμβρια και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα το Βιοκλιματικό Κέντρο, ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπλαση της λεωφόρου Αγίου Νικολάου προκειμένου να μπει άμεσα σε δημοπράτηση, καθώς και να προχωρήσουν, το συντομότερο δυνατόν, οι διαδικασίες για την ανακατασκευή οδών και την ανάπλαση της λεωφόρου Πετρουπόλεως.