30/03/2015 Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε στην «Ώρα της Γης»

30/03/2015 Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε στην «Ώρα της Γης»

O Δήμος Ιλίου, συνεπής και φέτος στο ραντεβού του με την «Ώρα της Γης», έλαβε μέρος για έβδομη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα, σε δημοτικά κτίρια και κεντρικά σημεία της πόλης, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.30μ.μ.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση των πολιτών να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος με μικρές ανέξοδες αλλαγές στην καθημερινότητά τους, από τις οποίες το περιβάλλον μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής τους.    
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το Ίλιον έδωσε το δικό του παρών στην “Ώρα της γης” και ένωσε τη φωνή του με τις υπόλοιπες πόλεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να στείλει ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων. Η μεγάλη απήχηση και τα αποτελέσματα τέτοιων πρωτοβουλιών αποδεικνύουν ότι όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, τότε μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά τόσο σε ζητήματα περιβάλλοντος, όσο και σε κοινωνικά ζητήματα.»