30/04/2013 Ψήφισμα σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν οι μετανάστες-εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας

30/04/2013 Ψήφισμα σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν οι μετανάστες-εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 18.04.2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν οι μετανάστες-εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες-εργάτες γης στην Μανωλάδα Ηλείας, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους επιστάτες τους επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
  Η Κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους. Το συγκεκριμένο γεγονός παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.
Καταγγέλλουμε κάθε κίνηση απέλασης των τραυματισμένων μεταναστών.»
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
  • Υπουργείο Εσωτερικών
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο
 
   

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

 

     Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–