30/08/2018 Ενημέρωση για τις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών

30/08/2018 Ενημέρωση για τις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών

Μετά την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην Ελλάδα και των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει τους πολίτες για τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την καταπολέμηση των κουνουπιών:
 
  • Στον προγραμματισμό και προϋπολογισμό του Δήμου, έχει ενταχθεί ετήσιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών ανά 20ήμερο σε 3.050 φρεάτια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων του Δήμου, καθώς επίσης, διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Καθαρισμός, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.
  • Ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει περιοδικού προγραμματισμού της αρμόδιας Υπηρεσίας.
     
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου σε χώρες της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν, με τις συχνές βροχοπτώσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες, παρουσιάζεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών, ενώ έχει υλοποιήσει πρόγραμμα καταπολέμησής τους στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών με 8 εφαρμογές ψεκασμού από εδάφους, συμπεριλαμβάνοντας και τον χώρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στον Δήμο Ιλίου.

Τέλος, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διανεμηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου (http://www.ilion.gra) ενημερωτικό έντυπο και αφίσες, με οδηγίες προστασίας των πολιτών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα κουνούπια.

<!–