30/10/2015 Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

30/10/2015 Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Ιλίου φωταγωγεί με ροζ χρώμα το Δημαρχιακό Μέγαρο, με στόχο τη διάδοση της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας επισήμανε:
 
«Κατ’ αρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η πρόληψη σώζει ζωές και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος, εφόσον ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ιλίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ.»
 
Τέλος, υλοποιώντας δράσεις για την προαγωγή της υγείας των πολιτών, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ιλίου με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ξεκίνησαν ήδη οι δωρεάν εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας (τηλ. 213 2030015), ενώ στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου πραγματοποιείται δωρεάν ψηλάφηση μαστού κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210 5010074).

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a