31/03/2015 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-Δωρεάν προληπτικός έλεγχος TEST PAP στον Δήμο Ιλίου

31/03/2015 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-Δωρεάν προληπτικός έλεγχος TEST PAP στον Δήμο Ιλίου

Καθώς η δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής, ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί διαρκώς δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες επικεντρώνονται στον τομέα της πρόληψης. Έτσι, από τη Μ. Δευτέρα 06 Απριλίου 2015 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου Τεστ Παπανικολάου (TEST PAP) για το γυναικείο πληθυσμό, στη 2η Μονάδα των Δημοτικών Ιατρείων Ιλίου (Γρηγορίου Ε΄ 25, Ίλιον).
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Τετάρτη (8:00π.μ.-12:00π.μ.) του μήνα, κατόπιν ραντεβού.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Ελένη Αδάμ στο τηλέφωνο 210 2624090.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Για εμάς ο τομέας της πρόληψης είναι πολύ σημαντικός. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη διάγνωση, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Σε ότι αφορά τις γυναίκες, η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι καθοριστική στην προσέγγιση και αντιμετώπιση προκαρκινικών καταστάσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει έως και στην πλήρη ίαση από τη νόσο. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να προστατεύσουν την υγεία τους.»