SCHMETTERLING @ Μουσικό Στέκι Ιλίου

SCHMETTERLING @ Μουσικό Στέκι Ιλίου

Ήταν χειμώνας του 1977 όταν τρία παιδιά από την Κηφισιά είπαν να στήσουν μια μπάντα, για να παίξουν την μουσική, που τους αρεσε και να περνάνε ομορφα. Ήταν ο Αλέξης Παπαλάμπρου (kyeboards, κιθάρες και φωνές), ο Κώστας Πισσαρης (μπάσο) και ο Αντώνης Ελευθεράκης (τύμπανα, κρουστά).
Αρχίσαν τις προβες και έφτιαξαν μια σειρά από κομμάτια βασισμένα στο ροκ, αλλά και με στοιχεία, κλασσικής, funk και jazz.
Έπαιξαν σε αρκετές συναυλίες που τότε γινόταν σε διάφορα σινεμά της Αττικής.

Σε ένα δεύτερο στάδιο στο 1979, η σύνθεση του γκρουπ άλλαξε και πηρε την θέση του drummer ο Δημήτρης Δημητρακας, μετα από τους μπασιστες, που τους κάλεσε ο στρατος, όπως ο Γιάννης Άννινος, ο Λάκης Οικονόμου, ήλθε ο πολύ καλος Γιώργος Αρχοντακης (μετα Magic De Spell), στις κιθαρες ηταν ο Γιαννης Γριβακος και ο Γιώργος Καλούδης (μετα Daltons’ Family), οπου με την αποχώρηση του τελευταίου ήλθε ο Λάκης Ντελιογλανης (πρώην Artemis) και ο μπασιστας (πρώην Sulyans of Swing) Γιώργος Δριβακος.
Μαζί με αυτούς ήταν οι Πανος Πατζογλου (τρομπόνι), Θέμης Παλατζογλου (σαξόφωνο) και Χρηστος ….. (φλάουτο, μεγαλόφωνο), καθώς και Αλέκα, Caroline και Jennifer στα φωνητικά.
Το γκρουπ έπαιξε σε πολλές συναυλίες και μουσικούς χώρους σε ολη την Ελλάδα, όπως το Κύτταρο, το Sporting, η ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης, το Αχ Μαρια και πολλά αλλα.
Οι Schmetterling ηχογράφησαν ένα LP στην Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 1982, το Feeling Funny, με οκτώ από τα κομμάτια τους, πoυ αρεσε πολύ.
Το τέλος της μπαντας ήλθε τον χειμώνα του 1983, οπου μετα την αποχώρηση του Δημήτρη Δημητρακα (Ριφιφί), πηρε την θέση του drummer ένα πολύ ταλαντούχο νέο παιδί, ο Πέτρος Μαρούδας, σταμάτησε και ο Γιώργος Αρχοντάκης και έπεσε αυλαία σε ένα αγαπημένο και πολύ όμορφο συγκρότημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 (40 χρονια μετα) σε μια συνάντηση που είχαν ο Λάκης Ντελιογλανης και ο Αλέξης Παπαλάμπρου τέθηκε το «ουτοπικο» ερώτημα :
«Δεν θα γούσταρες, να ξαναφτιάχναμε τους Schmetterling?”
«Και ποιοι θα παίξουν μαζί μας?»
Η τύχη ήταν απλόχερη σε αυτή την φάση.
Ήταν στην μουσική παρέα ο Γιώργος Καντζιδης (τύμπανα), Μιχάλης Διακαντωνης (κιθάρες, φωνές) και ο «μικρος» Αλέξης Νάνος (μπάσο).
Ομορφοι μουσικοί και πολύ καλα παιδιά.
Δεν χρειάσθηκαν πολλές κουβέντες, η συνεργασία έδεσε άμεσα και η χημεία ήταν τέλεια, έτσι αρχίσαν οι προβες τον Οκτώβριο του 2023.
Έτσι, ξανασυστηθηκαν οι Schmetterling και είναι έτοιμοι να παίξουν όμορφη μουσική, για τα παλιότερα, αλλά και τα πολύ νεότερα φιλαράκια του.
Schmetterling, ……. η Επιστροφή!

● Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι καλλιτέχνες, ηχολήπτες, φωτιστές, γραφίστες και διοργανωτές για το stage και τις εκδηλώσεις, συμμετέχουν αφιλοκερδώς.


Μουσικό Στέκι Ιλίου
Καλλιτεχνικό Καφενείο «Θ. Αγγελόπουλος» ● Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»
Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον, 2ος όροφος
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα: Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και οι παρατάσεις τελειώνουν στις 22:30


Χάρτης για Μουσικό Στέκι: http://binged.it/QBlkWla
mousikostekiilion@gmail.coma
http://mousikostekiiliou.blogspot.gr/a
http://www.facebook.com/MousikoStekia
http://www.facebook.com/mousikostekiiliona
http://www.facebook.com/groups/MousikoStekiIlion/a
http://www.facebook.com/pages/Μουσικό-Στέκι-Ιλίου-Μουσικοί-Μουσική-Ίλιον/291302210924758a

 

Date

03 Ιούν 2024
Expired!

Time

20:00 - 22:30

Location

Καλλιτεχνικό Καφενείο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»
Αγίου Φανουρίου 99, 2ος όροφος