Ο επιθεωρητής

Ο Επιθεωρητής

«Ο Επιθεωρητής» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1836. Ο Γκόγκολ γράφει μια κωμωδία η οποία στηλιτεύει τις σχέσεις υποταγής και εξουσίας που χαρακτηρίζουν την προεπαναστατική Ρωσία, και όχι μόνο… Επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στους ανθρώπους που μαραζώνουν ανάμεσα στον φόβο της ιεραρχίας , στις περιορισμένες τους φιλοδοξίες, τις ανάγκες και τις μικρότητές τους. Ως γνήσιος ρεαλιστής και με την απόσταση που του διασφαλίζει η κωμωδία, το επιτυγχάνει με ακρίβεια και νηφαλιότητα.

Στην αναμονή για την άφιξη ενός ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου, που έρχεται με σκοπό να επιθεωρήσει τη λειτουργία της κρατικών ιδρυμάτων σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, ο Χλεστακόφ, ένας ασυνείδητος και χαραμοφάης νεαρός από την Πετρούπολη, παριστάνει τον επιθεωρητή και επωφελείται από τη «μικρή» αυτή παρεξήγηση. Οι υπάλληλοι της πόλης, βουτηγμένοι στη διαφθορά, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοιά του, επιδίδονται σε κολακείες, ικανοποιούν τις ανάγκες του και πέφτουν θύματα μιας μεγαλύτερης απάτης αποκαλύπτοντας έτσι την αποσύνθεση της κρατικής μηχανής και των λειτουργών της.

Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, συνεχίζοντας για 17η χρονιά την πορεία της, έχει την χαρά να σας παρουσιάσει την καινούργια της παραγωγή. Πρόκειται για την κλασική σάτιρα του Νικολάϊ Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής», σε σκηνοθεσία Μπαντούνα Σταμάτη.

 

Date

06 Ιούλ 2024
Expired!

Time

21:00

Location

Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Ηροδότου & Πωγωνίου, Ίλιον